Acest site folosește cookie-uri. ACCEPTsi inchid
Rezervări online si telefonice

Sunny Beach - Exploreaza Bulgaria

23.04.2019
de catre Popescu Ion

Stațiunea Sunny Beach sau perla litoralului bulgăresc, este cea mai mare și cea mai cunoscută stațiune a vecinilor noștri bulgari, aceasta nu încetează să își surprindă turiștii cu oferte și servicii de cea mai bună calitate. Sunny Beach se află în imediata apropiere a orașul Nessebar. Acesta este unul dintre cele mai frumoase și vechi orașe al Europei, făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO și fiind considerat un muzeu ale istoriei întinse pe trei milenii.

Frumoasa stațiune Sunny Beach este un colț de rai întins de-a lungul unui golf și protejat de măreția munților balcanici, pacea dintre munte și mare oferă o atmosferă unică și amintiri pe măsură.

Datorită poziționării sale față de orașele Burgas și Varna, stațiunea devine accesibilă și pentru turiștii care călătoresc cu avionul, iar transportul în comun este un detaliu important pentru aceștia întru-cât transferul este facilitat de legăturile autobuzului din stațiune cu orașele mari.

Plaja este acoperită cu nisip auriu și fin, iar turiștii se pot bucura pe o distanță de 8 km lungime și circa 50 mentri lățime de ea. De-a lungul acesteia s-au format dune de nisip unde se regăsesc 16 specii de plante rare. Iubitorii de sporturi nautice au la dispoziție mai multe echipamente de acest fel, printre care: wind-surfing, para-sailing și schi nautic. Iar pentru cei mai puțin curajoși, stațiunea are hoteluri ce asigură teren de tenis, masă de tenis, volei de plajă, bowling, mini-golf și închirieri de biciclete. De-a lungul plajei turiștii pot descoperii o nouă tendință SPA, și anume Fish SPA.

Slncev Byag (Sunny Beach) așa cum o cunoscut vecinii noștri bulgări, este o stațiunea decorată încă din 1996 cu premiul Blue Flag pentru servicii de înaltă calitate, condiții excelente de cazare și grijă față de mediul înconjurător.

Hotelurile din Sunny Beach sunt caracterizate de serviciile de înaltă calitate și facilitățile multiple de care dispun, majoritatea au piscină proprie, chiar și cele de pe plajă. Turiștii se pot relaxa în centre SPA și welness, se pot destinde cu programe de divertisment, experiențe sportive și activități în aer liber. Cu o arhitectură modernă și un design interior elegant și plăcut, hotelurile asigură condiții de cazare apreciate de numeroșii turiști care și-au petrecut vacanțele aici.

Populară pentru viața de noapte, Sunny Beach este o stațiune efervescentă, cu atmosferă animată de baruri, discoteci, cluburi de noapte și spectacole. Restaurantele și terasele servesc preparte culinare naționale și internaționale, mâncarea fiind un alt aspect apreciat de turiști. Stațiunea de la Marea Neagră este gazda mai multor spectacole de modă, concursurilor pe plajă și a festivaluri de muzică, fiind plină de viață pe întreaga perioadă a sezonului cald.

Parcurile acvatice sunt și ele un motiv important pentru care găștile de prieteni și părinții cu copii aleg să își petreacă sejururile aici, printre cele mai apreciate se numără:

Action Aqua Park, care este situat în partea de vest a stațiunii și are 13 piscine cu tobogane și curse acvatice.

Kuban Aqua Park, amplasat în grădina hotelului cu același nume. Acest parc acvatic este o interpretare a Imperiului Incaș cu note de culoare intensă.

Pirates of the Caribbean Aqua Park, este situat în partea sudică a stațiunii și este destinat exclusiv copiilor, care se îndrăgostesc iremediabil de corabia Perla Neagră.

Atât de îndrăgită de turiștii români, stațiunea Sunny Beach este caracterizată de climă prietenoasă și temperaturi ridicate pe întreaga perioadă a sezonului cald care începe în mai și se sfârșește în octombrie. Peisajele fascinante, apa limpede albastră-verzuie și nisipurile aurii fac din Sunny Beach una dintre cele mai frumoase plaje ale Europei. Așa că nu mai sta pe gânduri, bifează pe lista locurilor de vizitat vara asta Sunny Beach!