Rezervări online si telefonice

Nisipurile de Aur - all inclusive la vacanta

23.04.2019
de catre Popescu Ion

Stațiunea Nisipurile de Aur este una dintre cele mai populare de pe litoralul bulgăresc, această stațiune îmbină frumusețea mării cu nisipul fin și atmosfera cu vremea prietenoasă. Zlatni Pyasâtsi, așa cum o cunosc vecinii noștri bulgari, este o variantă inteligentă pentru un sejur de neuitat cu servicii de înaltă calitate într-un cadru modern și ospitalier, raportul calitate preț fiind foarte rezonabil, orice turist reușind să găsească un hotel pe placul său. Denumirea sa o descrie cum nu se poate mai bine, plaja din stațiune are nisipul auriu și fin, într-un contrast discret între mare și coasta ridicată și împădurită.

Situată în vecinătatea țării noastre drumul până acolo este ușor de parcurs, ceea ce face din stațiunea Nisipurile de Aur o opțiunea și pentru minivacanțele de Paște, de 1 mai sau cele dinafara sezonului cald. Frumoasa stațiune este poziționată la 30 de km de Varna, unde este și cel mai apropiat aeroport, și la 15 km de Albena, într-un cadru natural cu o vegetație bogată și aer curat, aceasta este cea mai mare din nordul țării și a doua ca dimensiuni după Sunny Beach din întreaga țară.

Vegetația favorizează șederea turiștilor pe perioada caniculară, briza și umbra răcoroasă a stejarilor în combinație cu cele 26/27 de grade Celsius ale Mării Negre sunt elementele cheie pentru un sejur în lunile toride.

Hotelurile stațiunii au o arhitectură aparte, fiind relativ noi, acestea sunt îngrijite, serviciile pe care le oferă încadrându-se categoriei superioare. Majoritatea lor au un parc, o grădină sau o zonă de relaxare amenajată în aer liber, turiștii bucurându-se de natură și spațiu. Hotelurile amplasate pe faleza mării au fost construite de-a lungul ei, oferind o priveliște panoramică superbă, unele dintre acestea oferă pe lângă accesul facil la mare și o piscină cu bar în aer liber.

Vacanțele din stațiunea Nisipurilor de Aur promit multiple opțiuni de relaxare și recreere, divertisment, sport, servicii welness și SPA, adaptându-se la tipul de vacanțe dorit de fiecare turist, fie că este vorba despre relaxare, de plajă și bronz sau de aventură și sport.

Părinții care își petrec sejururile cu copii, au posibilitatea de a opta pentru servicii de babysitting, astfel cei mici se vor distra, în timp ce ei se vor relaxa.

Plaja stațiunii Nisipurile de Aur este foarte curată, are aproximativ 4 km și este lată, dând impresia de spațiu. Pe acestă plajă, legenda spune că în urmă cu mulți ani, pirații au îngropat o comoară, cufărul plin cu aur s-a transformat în nisip. Datorită însemnătății sale mitice stațiunea Nisipurile de Aur a devenit de atunci populară printre turiștii, faimoasa stațiune fiind vestită pentru vacanțele însorite și serviciile de calitate. Apa azurie și dealurile împădurite ascunzând comoara piraților pe plaja aurie.

Turiștii care aleg să își petreacă vacanța aici se bucură și de izvoarele cu apă minerală vechi de pe vremea caesarilor romani și a tracilor.

Stațiunea Nisipurile de Aur a fost premiată în mai multe rânduri cu premiul Blue Flag pentru ecologie internațională, fiind un exemplu pentru grija față de natură și curățenia mediului înconjurător.

Obiectivele turistice din stațiunea Nisipurile de Aur și din apropierea acesteia sunt:

Mănăstirea Aladja – o așezare care datează din secolul al XIII-lea, biserica sculptată în stâncă care adăpostea călugării hermiți și care se află la o distanță de aproximativ 3 km de plaja stațiunii este cel mai impreionant lăcaș de la malul Mării Negre. Acest monument a fost foarte bine păstrat timp de sute de ani și are o însemnătate aparte pentru cultura bulgară.

Castelul din Balcic, fosta reședință a reginei Maria a României, este o vilă cochetă înconjurată de mai multe clădiri și un parc botanic recunoscut pentru frumusețea lui. Castelul este format din mai multe vile rezidențiale, o mănăstire, un izvor și clădiri adiacente.

Muzeul Maritim se află în Varna, la aproximativ 30 de km de statiune. Pasionații de uniforme militare, nave și instrumente de navigație vor găsii aici chiar și echipamentul de la avionul acvatic din cel de-al Doilea Război Mondial.

Muzeul de Arheologie este cel mai mare muzeu din Bulgaria și se poate vizita tot în Varna, unde turiștii pot vedea artefacte antice și galerii romane. Preț de câteva ore vor putea vedea obiecte antice din Necropola Troca Varna, unele datând din anul 4000 î. Hr.

Și lista se încheie cu Pobiti Kamani pădurea de piatră din Varna, această creație naturală face parte din patrimoniul UNESCO și este un adevărat spectacol vizual, coloanele mici și mari sunt poziționate într-o zonă aridă fiind și mai spectaculoase.

Printre locurile de neratat într-o vacanță aventuroasă și distractivă notăm:

Mijoto Beach Bar – așa cum îl descrie numele este un loc de distracție pe plajă, perfect pentru petreceri.

Rock Bar – Locul unde muzica și atmosfera de vaacanță și-au dat mâna.

Arrogance Music Factory – Dedicat petrecăreților din seară până-n zori.

Aquapolis – parcul acvatic unde distracția este scopul principal. Acest parc se numără printre cele mai mari din țară.

Și lista se încheie cu o propunere mai îndrăzneață, Harry Dive Center, un centru de scufudări pentru cei mai curajoși turiști.

Îmbinați bogăția naturii cu serviciile de înaltă calitate și rezervați-vă un sejur complet către o destinație prestigioasă cum este stațiunea Nisipurile de Aur.