Acest site folosește cookie-uri. ACCEPTsi inchid
Rezervări online si telefonice

De ce aleg românii să-și petreacă vacanța pe litoralul Bulgariei ?

07.03.2019
de catre Popescu Ion

Climatul favorabil, standardele de înaltă calitate și siguranță dar și prețurile rezonabile fac din Bulgaria una din cele mai dorite destinații pentru vacanțele de vară ale turiștilor români.

Deși Bulgaria este o țară vecină puțini îi cunosc particularitățile, obiceiurile,tradițiile precum și nivelul ridicat al serviciilor din această țară.

Iată cateva motive care te vor face să alegi un sejur estival pe litoralul bulgăresc :

  • Distanța mică de parcurs – la doar câțiva kilometri distanță de graniță vă puteți simți “în străinătate” , alegând una din stațiunile acestei țări calde și primitoare. Este aproape și totodată o alternativă foarte bună pentru litoralul românesc.
  • Numeroase stațiuni - spre deosebire de România, majoritatea stațiunilor bulgăresti sunt situate destul de departe de stresul marilor orașe și , în acelasi timp, destul de aproape de multe situri turistice. Cele mai importante stațiuni de pe litoralul bulgăresc sunt: Roussalka, Balchik, Albena, Kranevo, Nisipurile de Aur, Riviera, Chayka, Sunny Day, Sf. Constantin și Elena, Obzor, Elenite, Sunny Beach, Nessebar, Pomorie și Sozopol. Nisipurile de Aur, Sunny Beach și Sf. Constantin și Elena se ridică la nivelul calitativ al stațiunilor Mării Mediterane, concurând cu succes cu servicii de calitate, infrastructură deosebită și posibilități variate de agrement. În Nessebar, Sozopol, Obzor, Balcic se poate practica echitația. Dacă preferați atmosfera tipică a satelor de pescari, sau un cadru natural mirific – puteți alege extraordinarele stânci Kaliakra (la nord de Varna) sau stațiunea Morska Zvezda (Steaua de Mare). Există “stațiuni de lux” cu 2-4 hoteluri de 4 stele sau chiar 5 stele, dar și stațiuni mai retrase și tinerești, gen Vama Veche, în care veți găsi în principal cazare la particulari. Pentru familiile cu copii care doresc o vacanță liniștită preferata absolută este Albena care are o plajă cu nisip fin și intrare lină în mare.Relaxarii pe malul mării în aceste stațiuni li se adaugă multiplele posibilități de a face excursii în orașe medievale și mănăstiri, participarea la seri folclorice și de dans, extraordinare restaurante pentru cele mai fine gusturi, baruri, cafenele, pub-uri, cluburi de noapte etc.
  • Climă similară stațiunilor din zona Mării Mediterane - temperatura medie în sezonul estival este de 27°, iar apa mării înregistrează temperaturi de până la 25-28°. Vara este lungă și caldă, potrivită pentru a sta la soare din mai până în octombrie.Vremea însorită, aerosolii, nivelul scăzut de salinitate al apei, lipsa florei și faunei dăunătoare organismului uman fac din Bulgaria una din cele mai dorite destinații de vacanță. Peisajele sunt fascinante, plaje cu nisip fin auriu, vegetație luxuriantă și apă cristalină. Absenta vieții marine periculoase o face să fie ideală pentru scufundări.
  • Plaje premiate cu “blue flag” - multe din plajele Bulgariei au primit clasificarea “blue flag” încă înainte de anul 2000. “Blue Flag” este o distincție oferită pe anumite criterii ecologice, cu alte cuvinte, este o etichetă de recunoaștere pe plan internațional a anumitor plaje, în care se respectă cu strictețe curățenia și se oferă servicii ireproșabile. Bulgaria are 10 plaje decorate cu acest steag albastru (unele stațiuni au câte 2 astfel de plaje). Marea lor majoritate fiind de nisip, unele o îmbinație de nisip și pietre mari sau faleză, care crează condiții propice pentru dezvoltarea unei bogate și frumoase faune marine – perfectă pentru a fi admirată de către scufundători.
  • Oferte de cazare foarte variate - hoteluri cuprinse între 2 și 5 stele pentru toate preferințele și bugetele. Majoritatea hotelurilor oferă cazare all inclusive existând însă și hoteluri de 2 sau 3 stele cu regim de cazare diferit, pensiune completă sau demipensiune . Hotelurile de 3-5 stele oferă servicii similare celor din marile stațiuni de litoral ale lumii, punând la dispoziție condiții de cazare ireproșabile.
  • Nivel ridicat al serviciilor oferite – standardele serviciilor oferite sunt de înaltă calitate și siguranță. Majoritatea hotelurilor oferă servicii all-inclusive sau ultra all-inclusive la un raport calitate preț foarte bun. Influențele germane și-au lasat o amprentă vizibilă asupra organizării stațiunilor, activităților turistice din Bulgaria, astfel încât industria turistică s-a dezvoltat mult mai repede decât în Romania, iar calitatea serviciilor este net superioară.

Tarife rezonabile - oferta de litoral din Bulgaria este orientată și către clienții cu bugete de vacanță mai reduse, oferind o alternativă ieftină stațiunilor din vestul Europei însă cu o calitate a serviciilor ce nu cade mult sub cele vest Europene în stațiunile de top din Bulgaria. Ofertele cu serviciul all-inclusive reprezintă și ele un câștig pentru bugetul de călătorie, litoralul bulgăresc reprezentând una din cele mai primitoare și ieftine destinații pentru familii cu copii. Având în vedere tarifele, în special la hotelurile de 4 și 5 stele, veți beneficia de condiții și servicii cu un raport calitate preț excelent.

Litoralul bulgăresc este la fel de variat ca și relieful țării: plaje deschise, urmate de lagune și golfuri adânci, dune miniaturale și stânci abrupte, munți acoperiți de păduri și peninsule romantice acoperite cu o vegetație luxuriantă, sate pescărești, vile particulare, campinguri, stațiuni moderne și golfulețe intime.

Bulgaria este o destinație populară în special pentru stațiunile care au oferte de servicii și agrement complete atât pentru tineri cât și pentru familii cu copii. Datorită prețurilor rezonabile de aici, poți pleca în vacanță cu întreaga familie. Aici vă puteți bucura de tot confortul și de toate plăcerile dorite, fară prea multe restricții financiare.

Formațiunile de pe litoralul Mării Negre încantă privirea, farurile medievale care străjuiesc țărmul, frumosul Palat al reginei Maria care include și Grădina Botanică și chiar un orăsel medieval (Nessebar) ascuns în inima litoralului bulgăresc îmbie la călătorii și dorința de a descoperi noi frumuseți, de a admira noi plaje și de a face baie în apa cristalină a Mării Negre.