Rezervări online si telefonice

​Ce sa ai în vedere când rezervi un hotel

21.06.2019
de catre Popescu Ion

Ce sa ai în vedere când rezervi un hotel

Cu toții ne planificăm concediile neluând în calcul prea mult detaliile care de multe ori fac diferența, și aici nu ne referim la posibilele schimbări meteorologice sau la întârzierile de zbor, ci la hotelul care ne va fi gazdă pe perioada vacanței, city break-ului sau a unui sejur.
Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să îți fac planurile din timp.

Tipuri de camere

Hotelurile au o diversitate de camere, fiecare fiind amenajată în funcție de numărul de stele pe care hotelul în are.

Camera single – este destinată cazării unei singure persoane, având un singur pat. Turiștii care doresc să se cazeze într-un hotel care nu dispune de astfel de camere, poate opta pentru o cameră dublă în regim single.

Camera dublă – Așa cum i se și spune, este destinată cazării a două persoane și are în dotare un pat matrimonial.

Camera twin – Se adresează cazării a două persoane care doresc să împartă o cameră, fiecare având pat separat.

Triple room – Este detinată cazări a trei persoane, fie în pat dublu cu canapea extensibilă sau pat suplimentar, fie este dotată cu trei paturi.

Camera cvadrupla/quad – este destinată cazării a patru persoane, având multiple posibilități de configurații ale patului.

King – Așa cum o descriere numele, este o cameră cu pat extra large pentru două persoane.

Suite – Acest tip de cameră este compus din mai multe spații de dormit și o zonă de living.

Junior suite – Cea mai bună descriere a acestui tip de cameră este dormitor + living, încăperile sunt spațioase și pot găzdui până la 4 persoane.

Studio – Acest tip de cameră are într-un singur spațiu de cazare dormitorul și o chicinetă.

*Nu uita să menționezi la rezervare dacă dorești o cameră pentru fumători, altfel vei fi nevoit să ieși pe balcon pentru a fuma, sau chiar în fața hotelului dacă acesta nu este prevăzut cu spațiu pentru fumători.

Facilități

În această categorie întâlnim facilitățile standard, care sunt impuse de numărul de stele și facilitățile extra, de care hotelul dispune și poți beneficia de ele contra cost.

Unitățile de cazare de 1 respectiv 2 stele au dotări minimaliste, o cameră, o baie, serviciu de curățenie și uneori un televizor (la cerere).
Unitățile de cazare de 3 stele au în plus conexiune la internet, televizor în cameră, mobilier modern, pot avea mini-bar și cu mult mai spațioase decât cele de 1 stea sau 2 stele.
Hotelurile de 3 stele te pot surprinde în funcție de țara în care te aflii, unele fiind dotate cu uscător de păr, produse cosmetice și chiar papuci de cameră, asemenea unuia de 4 stele.
Unitățile de cazare clasificate cu 5 stele sunt cu adevărat demne de punctajul maxim, finisaje de ultimă generație, mobilier modern, băi spațioase, seif de valori, room-service și altele.

Pe lângă facilitățile standard, turiștii pot opta pentru facilități extra în funcție de ceea ce oferă hotelul, servicii SPA, bază de tratament, masaj, fitness, piscine și saune, unele având chiar și magazine și bijuterii.

Taxa de oraș

Ei bine, pe lângă prețul rezervării unele orașe impun o taxă care va fi plătită la recepție înainte sau după cazare. Această taxă este stabilită în funcție de hotelul la care ești cazat și de perioada de timp petrecută acolo.


Tipuri de masa

Când rezervi un sejur sau o vacanță prima întrebare ar putea fi: ce regim de masă îți dorești?

Demipensiune – Acest regim de masă îți permite să iei micul dejun și una dintre cele două mese ale zilei (prânzul sau cina) la hotelul unde ești cazat, de obicei cina. Acest regim de masă nu include băuturile.

Pensiunea completă – Asigură toate mesele principale, mic dejun, prânz și cină, fără băuturi.

All Inclusive – Acest regim de masă asigură pensiune completă și băuturi incluse, alcoolice sau nealcoolice autohtone. Hotelurile în care se regăsește acest regim de masă au programe de recreație și divertisment și beneficiază de dotări pentru copii, de altfel, regim all inclusive include și facilitățile hotelului (activități sportive, divertisment și acces la piscină).

Regimul ultra all inclusive nu are restricții, fiind superior celui all inclusive.

Meniuri:

Bufet suedez - acest tip de meniu asigură o varietate de produse din care turiștii pot alege, dacă vorbim de produsele din care aceștia au de ales, cu siguranță numărul lor este mai mare dacă hotelul are mai multe stele.
A la carte - acest meniu pune la dispoziție turiștilor un meniu din care pot alege preparate pe gustul lor și pentru care vor plăti prețul prestabilit.

Clasificarea unităților de cazare în funcție de destinație

Unitățile de cazare pot fi clasificate sub numele de hotel, vilă, pensiune, bungalouri, sate de vacanță, unități de agroturism, cabane și campinguri în funcție de legislația în vigoare a țării, unele destinații având unități de cazare clasificate de la 1 stea la 7 stele, fiecare cu caracteristicile aferente.

Tarife aplicabile cazării cu copii

Aceste tarife pot varia în funcție de hotel și de numărul de stele și condițiile de cazare. Există hoteluri care au tarife aplicabile pentru copii de la 0 la 4 ani, și hoteluri care oferă gratuitate acestora. Unele unități de cazare aplică tarife pentru copiii cu vârsta până la 12 ani, iar în alte unități de cazare turiștii pot beneficia de gratuitate inclusiv pentru copii de la 0 la 7 ani.
Majoritatea hotelurilor dispun de posibilitatea de a adăugat un pat suplimentar în cameră dublă.
Cele cu un număr mai mare de stele au servicii de asistență și divertisment pentru copii, lăsându-le adulților timp de relaxare și ocupându-se de bunăstarea copiilor.